Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
katarina.lebedova@ofacom.sk

tel: (+421) 903 280 836
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O spoločnosti

Spoločnosť OFA s.r.o. je popredným dodávateľom komponentov a riešení v oblasti optických prístupových a prenosových sietí.

V našom portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov a riešení pre pasívnu časť optických sietí. V oblasti vláknovej optiky dodávame optické vlákna, optické káble a mikrokáble, vrátane vláknových zväzkov. Z hľadiska konštrukcie optických káblov pokrývame vonkajšie optické káble, vnútorné a univerzálne optické káble, závesné optické káble a rôzne špeciálne riešenia. K optickým káblom ponúkame kompletné príslušenstvo potrebné pre realizáciu pasívnych optických sietí ako sú optické spojky, optické rozvádzače, ucelené riešenie trubičkového systému, optické splittre, CWDM systémy i riešenia pre následné vnútorné optické rozvody. Uvedený sortiment dopĺňa široký výber príslušenstva ako sú mechanické konektory, optické konektory, patchcordy, pigtaily a ďalšie komponenty.

Spoločnosť OFA vznikla pred 20 rokmi ako prvý špecializovaný český veľkoobchod optických káblov, optických vlákien, rozvádzačov a všetkých ďalších prvkov potrebných na výstavbu optických komunikačných sietí. V súčasnosti sú prvky dodané našou spoločnosťou zabudované v optických sieťach väčšiny tuzemských operátorov.

V Českej republike a na Slovensku dlhodobo obchodne zastupujeme spoločnosti OFS (výrobca optických káblov a optických vlákien), Apresa PLP (výrobca optických spojok), Gabocom (výrobca mikrotrubičkového systému). Od roku 2015 je OFA ďalej zástupcom dánskej spoločnosti FREMCO, výrobcu zafukovacích strojov a príslušenstva na zafukovanie káblov. Ďalej spoločnosť OFA zastupuje v ČR a na Slovensku fínsku spoločnosť VESALA, výrobca sond a kalibrov s vysielačom, lokátorov kalibrov alebo markerov a podobne. Okrem uvedených veľkých spoločností zastupujeme aj množstvo menších firiem a v posledných rokoch zavádzame na tuzemský i zahraničný trh aj množstvo vlastných produktov.

 

 

 

Novinky - Nové produkty

26. 04. 2021

Modulárny optický rozvádzač OFA HC144

Do webovského katalógu sme vložili novú verziu katalógového listu modulárneho optického rozvádzača OFA HC 144 (modulárny ODF). Optický rozvádzač s vysokou šírkou záberu od FTTH sietí po dátové centrá, montáž do 19 "a 21" skríní a stojanov, bohatá šírka príslušenstva. Základná zostava slúži pre ukončenie 144 optických vlákien, k rozvádzači sa dodáva široká škála modulov pre ukončovanie, prevarovanie splitterovanie alebo moduly s viac vláknovými konektormi MPO pre aplikácie v dátových centrách.

Základní 12vláknový modul a šasi optického rozvádeče OFA HC 144.

Modulárna koncepcia rozvádzače HC144 umožňuje postupnú inštaláciu kábla do rozvádzača po jednotlivých 12vláknových moduloch, pričom vlastná montáž jednotlivých modulov prebieha mimo telo rozvádzača. Rozvádzače sú určené pre 19 "i 21" montáž. K rozvádzači je možné objednať sadu ochranného krytu proti prieniku hlodavcov do rozvádzača, pomocou ktorej zabezpečíte zadnú stranu s káblovými vstupmi.

Modulární optický rozvaděč OFA HC144 pro datová entra i FTTH sítě..

Za viac ako 10 rokov, po ktorej je rozvádzač na trhu bolo vyvinuté v spolupráci s našimi zákaníky nepreberné množstvo rôznych modulov, ktoré umožňujú ukončovanie vlákien, prepájanie, splitterování a podobne. S ohľadom na množstvo modulov sme nakoniec pristúpili k tomu, že sme všetky moduly popísali v samostatnom katalógu na webe ofacom.sk.

Provařovací kazeta (provařovací modul) do rozváděče OFA HC144 - 12 svarů.

© 2021 OFA s.r.o.