Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
katarina.lebedova@ofacom.sk

tel: (+421) 903 280 836
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O spoločnosti

Spoločnosť OFA s.r.o. je popredným dodávateľom komponentov a riešení v oblasti optických prístupových a prenosových sietí.

V našom portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov a riešení pre pasívnu časť optických sietí. V oblasti vláknovej optiky dodávame optické vlákna, optické káble a mikrokáble, vrátane vláknových zväzkov. Z hľadiska konštrukcie optických káblov pokrývame vonkajšie optické káble, vnútorné a univerzálne optické káble, závesné optické káble a rôzne špeciálne riešenia. K optickým káblom ponúkame kompletné príslušenstvo potrebné pre realizáciu pasívnych optických sietí ako sú optické spojky, optické rozvádzače, ucelené riešenie trubičkového systému, optické splittre, CWDM systémy i riešenia pre následné vnútorné optické rozvody. Uvedený sortiment dopĺňa široký výber príslušenstva ako sú mechanické konektory, optické konektory, patchcordy, pigtaily a ďalšie komponenty.

Spoločnosť OFA vznikla pred 20 rokmi ako prvý špecializovaný český veľkoobchod optických káblov, optických vlákien, rozvádzačov a všetkých ďalších prvkov potrebných na výstavbu optických komunikačných sietí. V súčasnosti sú prvky dodané našou spoločnosťou zabudované v optických sieťach väčšiny tuzemských operátorov.

V Českej republike a na Slovensku dlhodobo obchodne zastupujeme spoločnosti OFS (výrobca optických káblov a optických vlákien), Apresa PLP (výrobca optických spojok), Gabocom (výrobca mikrotrubičkového systému). Od roku 2015 je OFA ďalej zástupcom dánskej spoločnosti FREMCO, výrobcu zafukovacích strojov a príslušenstva na zafukovanie káblov. Ďalej spoločnosť OFA zastupuje v ČR a na Slovensku fínsku spoločnosť VESALA, výrobca sond a kalibrov s vysielačom, lokátorov kalibrov alebo markerov a podobne. Okrem uvedených veľkých spoločností zastupujeme aj množstvo menších firiem a v posledných rokoch zavádzame na tuzemský i zahraničný trh aj množstvo vlastných produktov.

 

 

 

Novinky - Nové produkty

05. 10. 2022

Nová generácia optických spojok PLP COYOTE STP-XL

Nová generace ekonomicky výhodných optických spojek Coyote® STP-XL z produkce PLP.

 Nová optická spojka COYOTE® STP-XL

Optické spojky COYOTE® STP-XL predstavujú ekonomický variant rozmerovo malých optických spojok pre FTTX siete. Ide o unikátny dizajn dvojkomorových spojok, ktoré sú navrhnuté ako flexibilná stavebnica umožňujúca kombinovať rôzne typy základní, tesnení a kazetového vybavenia s dvojicou rôzne hlbokých krytov spojky. Na každej strane spojky môže byť potom osadený jeden z týchto krytov, čo dáva množstvo kombinácií a umožňuje spojku COYOTE® STP-XL pružne prispôsobiť širokej škále aplikácií. Spojky sú určené ako pre samostatné optické vlákna, tak aj pre pásky vlákien (ribbony), prípadne aj pre spoje vlákien v krimpovacej ochrane.

Nová řada ekonomicky výhodných optických spojek PLP Coyote® STP-XL pro FTTH sítě.


Ekonomicky výhodná optická spojka

  • Teleso spojky z mechanicky odolného, UV-stabilného oheň retardujúceho materiálu,
  • nezávislý prístup k obom poloviciam spojky,
  • fexibilný systém uzatvárania a otvárania spojky umožňujúci ľahké opakované uzavretie a otvorenie spojky,
  • ľahká zámena nízkeho krytu spojky za vysoký – flexibilné navýšenie kapacity spojky o ďalšie 2 kazety
  • (o ďalších 48 zvarov samostatných vlákien alebo 16 ribbonových zvarov),
  • široká škála vstupných priechodiek pre káble, od Ø 2,4 mm až do Ø 14 mm,
  • miniatúrne vonkajšie rozmery spojky pre ľahké ukladanie komorách.

Nová řada optických spojek PLP Coyote® STP-XL pro svary samostatných vláken i ribbonů.

 

Univerzálna optická spojka pre zvary samostatných vlákien aj ribbonov

Optická spojka COYOTE® STP-XL je využiteľná ako pre zvary samostatných vlákien, tak aj pre zvary pásikov vlákien (ribbonov). Modulárne riešenie spojky umožňuje zostaviť spojku v malokapacitnom variante do 48 zvarov a podľa potreby potom ďalej až do kapacity 192 samostatných zvarov. Podobne pri použití pásikov vlákien (ribbonov).

Levná optická spojka PLP COYOTE STP-XL.

Katalógový list a montážny návod spojky

Bližšie informácie o spojke STP-XL nájdete v katalógovom liste spojky. Príslušenstvo na upevnenie spojky na stĺp, stenu alebo kríž rezervy nájdete v samostatnom katalógu, taktiež samostatný katalóg obsahuje montážny prípravok na uľahčenie montáže spojky.

K dispozícii je slovenský montážny návod pre prácu so spojkou.

 ©2022 OFA s.r.o.