Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
katarina.lebedova@ofacom.sk

tel: (+421) 903 280 836
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O spoločnosti

Spoločnosť OFA s.r.o. je popredným dodávateľom komponentov a riešení v oblasti optických prístupových a prenosových sietí.

V našom portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov a riešení pre pasívnu časť optických sietí. V oblasti vláknovej optiky dodávame optické vlákna, optické káble a mikrokáble, vrátane vláknových zväzkov. Z hľadiska konštrukcie optických káblov pokrývame vonkajšie optické káble, vnútorné a univerzálne optické káble, závesné optické káble a rôzne špeciálne riešenia. K optickým káblom ponúkame kompletné príslušenstvo potrebné pre realizáciu pasívnych optických sietí ako sú optické spojky, optické rozvádzače, ucelené riešenie trubičkového systému, optické splittre, CWDM systémy i riešenia pre následné vnútorné optické rozvody. Uvedený sortiment dopĺňa široký výber príslušenstva ako sú mechanické konektory, optické konektory, patchcordy, pigtaily a ďalšie komponenty.

Spoločnosť OFA vznikla pred 20 rokmi ako prvý špecializovaný český veľkoobchod optických káblov, optických vlákien, rozvádzačov a všetkých ďalších prvkov potrebných na výstavbu optických komunikačných sietí. V súčasnosti sú prvky dodané našou spoločnosťou zabudované v optických sieťach väčšiny tuzemských operátorov.

V Českej republike a na Slovensku dlhodobo obchodne zastupujeme spoločnosti OFS (výrobca optických káblov a optických vlákien), Apresa PLP (výrobca optických spojok), Gabocom (výrobca mikrotrubičkového systému). Od roku 2015 je OFA ďalej zástupcom dánskej spoločnosti FREMCO, výrobcu zafukovacích strojov a príslušenstva na zafukovanie káblov. Ďalej spoločnosť OFA zastupuje v ČR a na Slovensku fínsku spoločnosť VESALA, výrobca sond a kalibrov s vysielačom, lokátorov kalibrov alebo markerov a podobne. Okrem uvedených veľkých spoločností zastupujeme aj množstvo menších firiem a v posledných rokoch zavádzame na tuzemský i zahraničný trh aj množstvo vlastných produktov.

 

 

 

Novinky - Nové produkty

03. 03. 2021

Rozšírenie sortimentu spojok MATRIX ™

Spojka MATRIX I pro optické HDPE trubky s trubičkami

Na web sme vložili novú, aktualizovanú verziu spojok MATRIX ™ pre optické HDPE chráničky s inštalovaným trubičkovým systémom.

Spojky MATRIX ™ predstavujú obľúbené riešenie spojovacích a odbočovacích bodov FTTx sietí, prevedených pomocou HDPE optických chráničiek, v ktorých sú nainštalované slabostěnné mikrotrubičky. Spojky MATRIX ™ umožňujú spojenie, prepojenie a odbočenie trubičiek inštalovaných v HDPE chráničke. Spojky MATRIX ™ sú plne deliteľné, teda je možné osadiť aj na optické chráničky s už nainštalovanými prvkami vnútri. Inštalácia nevyžaduje špeciálne náradie. Spojky MATRIX ™ majú deklarované krytie IP54.

Spojky T MATRIX™

Spojky T MATRIX ™ sa dodávajú v prevedení na hlavné trasy realizované optickou chráničkou o priemeroch 40 mm a 50 mm a z týchto trás potom podľa typu spojky umožňujú vykonať odbočenie chráničkami:

  • odbočenie chráničkou Ø 40, 32 a 25 mm pre hlavné trasy prevedené chráničkou Ø 40 mm
  • odbočenie chráničkou Ø 50, 40 a 32 mm pre hlavné trasy prevedené chráničkou Ø 50 mm

Adekvátne tomu sa spojky T MATRIX ™ označujú, napríklad:
50/50/40 - hlavná trasa vstup Ø 50 mm / výstup Ø 50 mm / odbočenie Ø 40 mm.

MATRIX T - odbočení z trasy HDPE optické chráničky.

Spojky I  MATRIX™

Spojky Aj MATRIX ™ sa dodávajú ako priame spojky pre trasy Ø 50, 40 a 32 mm. Umožňujú vyhotovenie pospájanie mikrotrubiček v konkrétnom mieste priamej trasy HDPE chráničky, prípadne možno v tomto mieste prepájať medzi trubičkami.

MATRIX I - spojování optických HDPE chrániček s instalovanými mikrotrubičkami.

Inštalácia spojok MATRIX

Všetky diely spojok MATRIX ™ I a MATRIX ™ T vrátane uťahovacích matíc sú pozdĺžne deliteľné, teda spojky umožňujú inštaláciu na optickú chráničku s už nainštalovanými prvkami vnútri (mikrotrubičkami). Spojky MATRIX ™ sú vyrobené z odolného nárazuvzdorného plastu, spojky obsahujú kovové diely v podobe nerezových fixačných elementov, ktoré fixujú optickú chráničku proti vytrhnutiu zo spojky. Inštalácia nevyžaduje špeciálne náradie

Spojka MATRIX T pro HDPE trubky - odbočení mikrotrubiček z hlavní trasy.

 

Katalógový list spojok MATRIX

Detailný katalógový list spojok MATRIX ™ nájdete na webe ofacom.sk v sekcii:

Produkty / Plastová infraštruktúra /

Príslušenstvo k mikrotrubičkám.

Priamy odkaz na katalógový list nájdete tu.

Katalogový list pojek MATRIX na webu OFA s.r.o.