Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
katarina.lebedova@ofacom.sk

tel: (+421) 903 280 836
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O spoločnosti

Spoločnosť OFA s.r.o. je popredným dodávateľom komponentov a riešení v oblasti optických prístupových a prenosových sietí.

V našom portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov a riešení pre pasívnu časť optických sietí. V oblasti vláknovej optiky dodávame optické vlákna, optické káble a mikrokáble, vrátane vláknových zväzkov. Z hľadiska konštrukcie optických káblov pokrývame vonkajšie optické káble, vnútorné a univerzálne optické káble, závesné optické káble a rôzne špeciálne riešenia. K optickým káblom ponúkame kompletné príslušenstvo potrebné pre realizáciu pasívnych optických sietí ako sú optické spojky, optické rozvádzače, ucelené riešenie trubičkového systému, optické splittre, CWDM systémy i riešenia pre následné vnútorné optické rozvody. Uvedený sortiment dopĺňa široký výber príslušenstva ako sú mechanické konektory, optické konektory, patchcordy, pigtaily a ďalšie komponenty.

Spoločnosť OFA vznikla pred 20 rokmi ako prvý špecializovaný český veľkoobchod optických káblov, optických vlákien, rozvádzačov a všetkých ďalších prvkov potrebných na výstavbu optických komunikačných sietí. V súčasnosti sú prvky dodané našou spoločnosťou zabudované v optických sieťach väčšiny tuzemských operátorov.

V Českej republike a na Slovensku dlhodobo obchodne zastupujeme spoločnosti OFS (výrobca optických káblov a optických vlákien), Apresa PLP (výrobca optických spojok), Gabocom (výrobca mikrotrubičkového systému). Od roku 2015 je OFA ďalej zástupcom dánskej spoločnosti FREMCO, výrobcu zafukovacích strojov a príslušenstva na zafukovanie káblov. Ďalej spoločnosť OFA zastupuje v ČR a na Slovensku fínsku spoločnosť VESALA, výrobca sond a kalibrov s vysielačom, lokátorov kalibrov alebo markerov a podobne. Okrem uvedených veľkých spoločností zastupujeme aj množstvo menších firiem a v posledných rokoch zavádzame na tuzemský i zahraničný trh aj množstvo vlastných produktov.

 

 

 

Novinky - Nové produkty

02. 03. 2021

Nový optický rozvádzač OROFA-48

Optický rozvádzač OROFA-48 predstavuje inovované riešenie vonkajšieho optického rozvádzača na stenu či stĺp. Optický rozvádzač OROFA-48 je vybavený štvoricou výklopných optických kaziet pre 12/24 zvarov ktorá umožňuje v rozvádzači realizovať celkom 96 zvarov. Kazety sú vybavené dvojicou držiakov zvarov so 6 pozíciami, do ktorých možno ukladať zvary vo zmrštiteľné ochrane v dvoch vrstvách.

Optický rozváděč OROFA-48, 24SC nebo 48LC konektorů.

Rozvádzač je prispôsobený pre umiestnenie PLC splitterov v kovovom housingu.

V rozvádzači je ďalej umiestnená nosná maska pre 24 simplexných SC konektorov, alternatívne je možné využiť pre 48 duplexných adaptérov LC jednotnej veľkosti. Vzhľadom ku kapacite zvarov realizovateľných v rozvádzači je možné používať na odchode ako předkonektorované optické drop káble, tak i neokonektorované drop káble, na ktoré budú v rozvádzači navarené jednotlivé pigtaily.

Optický rozváděč OROFA-48, rozváděč na zeď či sloup.


Optický distribučnej stĺpový box je prispôsobený pre montáž na stĺp a na stenu. Upevnenie na stĺp sa robí pomocou připáskování nerezovou páskou do maximálnej šírky 16 mm, možno použiť skrutkovú pásku z balenia (kovové a betónové stĺpy). Na drevený stĺp sa rozvádzač upevňuje spravidla pomocou vrutov. Upevnenie na stenu sa vykonáva pomocou štvorice skrutiek, možno použiť skrutky a hmoždinky, ktoré sú na tento účel v príbalu rozvádzača

Optický distribuční rozváděč OROFA-48 pro sítě typu FTTH.

Zatváranie rozvádzača je riešené pomocou štvorice masívnych uzatváracích klipov a doplnkového skrutkového mechanizmu s atypickou hlavou. Nástroj pre povolenie a utiahnutie skrutky je súčasťou príbalu.

Optický distribuční rozváděč OROFA-48 - uzamykání rozváděče.

Rozvádzač môže plniť v optickej sieti rad funkcií. Môže slúžiť ako distribučné bod v nadzemnej sieti alebo distribučnej bod sa splitterom, do ktorého sú zavádzané okonektorované optické drop káble (až 24). Prípadne môže plniť funkciu nadzemné spojky, ak odchádzajúce zákaznícke káble nie sú na strane rozvádzača okonektorovány.

Optický distribuční rozváděč OROFA-48 - kazeta pro 24 svarů.

Rozvádzač je určený na osadenie na stĺp alebo na stenu. V prvom kroku je potrebné na zadnú stenu upevniť dvojicu nerezových montážnych úchytov, ktoré sú v príbalu rozvádzača (každý je upevnený dvoma skrutkami. Tieto montážne úchyty potom slúži ako pre priskrutkovanie rozvádzače (na stenu, drevený stĺp), tak pre páskovanie rozvádzače (na kovovej a betónové stĺpy).

 

Optický distribuční rozváděč OROFA-48 - fixace páteřních kabelů. za plášť či tahový prvek

Na stenu sa rozvádzač pripevňuje pomocou štyroch hmoždiniek a skrutiek, ktoré sú súčasťou príbalu rozvádzače OROFA-48.
Na stĺp sa pripevňuje připáskováním nerezovou páskou (kovové a betónové stĺpy) alebo skrutkou (drevené stĺpy). Maximálna šírka nerezové pásky použiteľné pre upevnenie rozvádzača je 16 mm, odporúčame použitie užšia pásky, napr. 9 mm. K tomuto účelu zo využiť aj kovové sťahovacie pásky veľkého priemeru, ktoré nájdete v príbalu rozvádzača.

 

Optický rozváděč OROFA-48 – katalogový list.

Podrobné technické údaje a opis rozvádzače nájdete v katalógovom liste na webe ofacom.sk.

©2021 OFA s.r.o.