Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
katarina.lebedova@ofacom.sk

tel: (+421) 903 280 836
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O spoločnosti

Spoločnosť OFA s.r.o. je popredným dodávateľom komponentov a riešení v oblasti optických prístupových a prenosových sietí.

V našom portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov a riešení pre pasívnu časť optických sietí. V oblasti vláknovej optiky dodávame optické vlákna, optické káble a mikrokáble, vrátane vláknových zväzkov. Z hľadiska konštrukcie optických káblov pokrývame vonkajšie optické káble, vnútorné a univerzálne optické káble, závesné optické káble a rôzne špeciálne riešenia. K optickým káblom ponúkame kompletné príslušenstvo potrebné pre realizáciu pasívnych optických sietí ako sú optické spojky, optické rozvádzače, ucelené riešenie trubičkového systému, optické splittre, CWDM systémy i riešenia pre následné vnútorné optické rozvody. Uvedený sortiment dopĺňa široký výber príslušenstva ako sú mechanické konektory, optické konektory, patchcordy, pigtaily a ďalšie komponenty.

Spoločnosť OFA vznikla pred 20 rokmi ako prvý špecializovaný český veľkoobchod optických káblov, optických vlákien, rozvádzačov a všetkých ďalších prvkov potrebných na výstavbu optických komunikačných sietí. V súčasnosti sú prvky dodané našou spoločnosťou zabudované v optických sieťach väčšiny tuzemských operátorov.

V Českej republike a na Slovensku dlhodobo obchodne zastupujeme spoločnosti OFS (výrobca optických káblov a optických vlákien), Apresa PLP (výrobca optických spojok), Gabocom (výrobca mikrotrubičkového systému). Od roku 2015 je OFA ďalej zástupcom dánskej spoločnosti FREMCO, výrobcu zafukovacích strojov a príslušenstva na zafukovanie káblov. Ďalej spoločnosť OFA zastupuje v ČR a na Slovensku fínsku spoločnosť VESALA, výrobca sond a kalibrov s vysielačom, lokátorov kalibrov alebo markerov a podobne. Okrem uvedených veľkých spoločností zastupujeme aj množstvo menších firiem a v posledných rokoch zavádzame na tuzemský i zahraničný trh aj množstvo vlastných produktov.

 

 

 

Novinky - Nové trendy

10. 02. 2021

Káble s triedou reakcie na oheň B2ca (požiarna odolnosť podľa CPR klasifikácie)

Optické kabely s CPR B2ca.

Vzhľadom k nárastu dopytu po kábloch s vysokou triedou reakcie na oheň (požiarnej odolnosti) B2ca sme pre túto skupinu optických káblov vytvorili v katalógu OFA špeciálne menu. Čo sa týka optických káblov s plastovým plášťom, v tejto najvyššej triede nájdete jednovláknovú, 12 a 24vláknovú a 48vláknovú konštrukciu. Ide o nasledovné typy káblov:

 

Odolný vnútorný optický kábel EZ-Bend®

 

Odolný vnútorný optický kábel OFS EZ-Bend se vyrába v 3,0mm prevedení s maximálnym dovoleným ťahovým namáhaním 440N. Kábel má zníženú citlivosť voči makroohybom a je navrhnutý tak, aby odolal „nešetrným" spôsobom inštalácie. Pri výrobe tohto kábla bola použitá optická technológia EZ-Bend® vyvinutá OFS - kábel obsahuje vlákno s odolnosťou voči makroohybom, ktoré výrazne presahuje požiadavky ITU-T G.657.B3. Kábel se dodává s bielym LSZH plášťom. Spľňa triedu reakcie na oheň B2ca - s1, d0, a1 (CPR klasifikácia).

Odolný vnitřní optický kabel EZ-Bend 3,0 mm dle specifikace ITU-T G.657.B3, třída reakce na oheň B2ca.

 

 

 

Vnútorné optické káble FeatherLite INC s 12 alebo 24 optickými vláknami

 

Vnútorný optický kábel FeatherLite INC má vonkajší priemer Ø 5,4 mm a dodáva sa v prevedení s 12 alebo 24 optickými vláknami podľa ITU-T G.657.A1.
Konštrukciu vnútorného kábla FeatherLite INC tvorí suchá centrálna trubička, v kterej je umiestnených 12 alebo 24 optických vlákien v primárnej ochrane 250 µm. Suchá centrálna trubička je obklopená ťahovými prvkami zo sklenených vlákien s vodublokujúcou úpravou. Takto vytvorené jadro kábla je potom opláštené LSZH plášťom s obmedzeným šírením plameňa. Plášť je v čiernej farbe, konštrukcia je plne dielektrická. Kábel spĺňa CPR klasifikáciu B2ca-s1a, d0, a1.

Vnitřní optický kabel FeatherLite INC s 12 nebo 24 vlákny a třídou reakce na oheň B2ca.

 

 

 

Univerzálny odolný optický kábel FiRisLite 180 INC s 12, 24 vláknami, B2ca, 180min./750°C podľa 60331-25

 

Univerzálny odolný armovaný optický kábel FiRisLite 180 INC o priemere Ø 11,0 mm s 12 alebo 24 optickými vláknami podľa špecifikácie G.657.A1, s triedou reakcie na oheň B2ca-S1A, d0, a1 a celistvosťou obvode za podmienok požiaru podľa STN IEC 60331-25 (180 minút pri 750 ° C).
Konštrukcia kábla FiRisLite 180 INC s centrálnou trubičkou je dvojplášťová, medzi dvoma vrstvami UV stabilného FR LSZH plášťa je armovanie prevedené pomocou oceľového vlnovca. Kábel vyniká požiarnou a mechanickou odolnosťou.

Univerzálny optický kábel FiRisLite INC s 12 a 24 vlákny, B2ca, 180min./750°C

 

 

 

 

 

 

Univerzálny optický kábel FeatherLite INL so 48 optickými vláknami

 

Univerzálny (vnútorný/vonkajší) optický kábel FeatherLite INL o priemere Ø 10,6 mm a so 48 optickými vláknami podľa ITU-T G.657.A1.
Kábel FeatherLite INL má multitrubičkovú konštrukciu so suchými trubičkami. Trubičky s vláknami v primárnej ochrane 250 µm sú stočené okolo centrálneho ťahového prvku a obklopené ťahovými prvkami zo sklenených vlákien. Kábel je opláštený univerzálnym, UV stabilným LSZH plášťom s obmedzeným šírením plameňa, čiernej farby. Spĺňa triedu reakcie na oheň B2ca-s1a, d0, a1 (CPR klasifikácia).

Univerzální optický kabel FeatherLite INL s 48 optickými vlákny a třídou reakce na oheň B2ca.

 

©2021 OFA s.r.o.