Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
katarina.lebedova@ofacom.sk

tel: (+421) 903 280 836
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O spoločnosti

Spoločnosť OFA s.r.o. je popredným dodávateľom komponentov a riešení v oblasti optických prístupových a prenosových sietí.

V našom portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov a riešení pre pasívnu časť optických sietí. V oblasti vláknovej optiky dodávame optické vlákna, optické káble a mikrokáble, vrátane vláknových zväzkov. Z hľadiska konštrukcie optických káblov pokrývame vonkajšie optické káble, vnútorné a univerzálne optické káble, závesné optické káble a rôzne špeciálne riešenia. K optickým káblom ponúkame kompletné príslušenstvo potrebné pre realizáciu pasívnych optických sietí ako sú optické spojky, optické rozvádzače, ucelené riešenie trubičkového systému, optické splittre, CWDM systémy i riešenia pre následné vnútorné optické rozvody. Uvedený sortiment dopĺňa široký výber príslušenstva ako sú mechanické konektory, optické konektory, patchcordy, pigtaily a ďalšie komponenty.

Spoločnosť OFA vznikla pred 20 rokmi ako prvý špecializovaný český veľkoobchod optických káblov, optických vlákien, rozvádzačov a všetkých ďalších prvkov potrebných na výstavbu optických komunikačných sietí. V súčasnosti sú prvky dodané našou spoločnosťou zabudované v optických sieťach väčšiny tuzemských operátorov.

V Českej republike a na Slovensku dlhodobo obchodne zastupujeme spoločnosti OFS (výrobca optických káblov a optických vlákien), Apresa PLP (výrobca optických spojok), Gabocom (výrobca mikrotrubičkového systému). Od roku 2015 je OFA ďalej zástupcom dánskej spoločnosti FREMCO, výrobcu zafukovacích strojov a príslušenstva na zafukovanie káblov. Ďalej spoločnosť OFA zastupuje v ČR a na Slovensku fínsku spoločnosť VESALA, výrobca sond a kalibrov s vysielačom, lokátorov kalibrov alebo markerov a podobne. Okrem uvedených veľkých spoločností zastupujeme aj množstvo menších firiem a v posledných rokoch zavádzame na tuzemský i zahraničný trh aj množstvo vlastných produktov.

 

 

 

Novinky - Nové produkty

03. 07. 2023

Nové komory zo sortimentu RADIUS Systems

Prinášame rýchly prehľad nových konštrukví komôr pre optické prístupové siete FTTx z produkcie severoírskej spoločnosti RADIUS Systems. V prehľade nájdete malé prístupové TOBY Boxy aj veľké komory Quadbox®.

TOBY BOX – demarkačný bod pre nepripojené domy

TOBY BOX - prístupový box pre bytové a rodinné domy nenapojené na optickú prístupovú sieť (Home Passed, HP). Box slúži na uloženie rezervy optického kábla alebo mikrotrubičky na hrane pozemku pre následné napojenie stavebného objektu. Zmotok rezervy je umiestnený vertikálne. Miniatúrne rozmery boxu uľahčujú jeho umiestnenie. Box je krytý plastovým poklopom o malom pôdoryse. Poklop je možné zaistiť skrutkou.

 Přístupový bod pro TOBY Box OFA - instalace rezervy pro HP domy..
Rozmery:   275×130×250 mm (svetlosť otvoru do boxu: 100×180 mm)

 

FTTX TOBY BOX 2.0 – zmenšený demarkačný bod pre nepripojené domy

FTTX TOBY BOX 2.0 je zmenšenou verziou TOBY BOXu. FTTX TOBY BOX 2.0 slúži opäť ako demarkačný prístupový bod pre bytové a rodinné domy, pripravené na napojenie, ale zatiaľ nenapojené na optickú prístupovú sieť (Home Passed, HP). Box slúži na uloženie rezervy optického kábla alebo mikrotrubičky na hrane pozemku pre následné napojenie stavebného objektu. Zmotok rezervy je opäť umiestnený vertikálne. Miniatúrne rozmery boxu uľahčujú jeho umiestnenie. Box je krytý plastovým poklopom o malom pôdoryse. Poklop je možné zaistiť skrutkou.

 Přístupový bod pro FTTX TOBY Box OFA - instalace rezervy pro HP domy..
Rozmery:  215×110×250 mm (svetlosť otvoru do boxu: 77×165 mm)

 

QUADBOX® – robustná segmentová káblová komora variabilnej výšky

QUADBOX® je robustná káblová komora pre podzemné prístupové body v FTTX sieťach. Slúži na uloženie oprických spojok a káblových rezerv v zelených plochách, chodníkoch alebo aj v komunikáciách. Tomu je prispôsobená škála dostupných poklopov od A15 až po maximálne D400 (kN podľa EN124). Komora zosdáva z vednotlivých segmentov vysokých 150 mm, ktoré sa skladajú na seba. Hĺbku komory si potom zostavíte podľa potreby použitím konkrétneho počtu segmentov.

 Kabelová komora pro optické sítě QUADBox OFA - podzemní přístupový bod, instalace optické spojky.
Rozmery:  Výška segmentu je vždy 150 mm, vnútorné rozmery segmentov sú:

300×300 mm
600×450 mm
725×255 mm
915×445 mm
1310×610 mm

 

LITEBOX™ – káblová komora pre prístupové siete

QUADBOX® je ľahká modulárna stavebnica káblovej komory pre podzemné prístupové body v FTTX sieťach. Slúži na uloženie optických spojok a káblových rezerv v zelených plochách a chodníkoch. Dostupná škála poklopov zahŕňa plastové poklopy A15 a kompozitné B125 (kN podľa EN124). Vlastná komora pozostáva z jednotlivých stien, ktoré sú dodávané v rozobranom stave. Rozložená komora tak zaberá minimum miesta a diely komory sa jednoduchým spôsobom zostavujú až na stavbe v mieste inštalácie. Telo komory možno prípadne skladať na seba, kým docielime väčšiu hĺbku.

 Kabelová komora pro optické sítě LiteBox OFA - podzemní přístupový bod, instalace optické spojky.
Rozmery: Výška segmentu je vždy 300 mm, vnútorné rozmery segmentov sú:

300×300 mm
300×450 mm
450×450 mm
600×450 mm
600×600 mm

Pre ďalšie podrobnosti kontaktujte našich obchodných zástupcov.

 ©2023 OFA s.r.o.