Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
katarina.lebedova@ofacom.sk

tel: (+421) 903 280 836
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O spoločnosti

Spoločnosť OFA s.r.o. je popredným dodávateľom komponentov a riešení v oblasti optických prístupových a prenosových sietí.

V našom portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov a riešení pre pasívnu časť optických sietí. V oblasti vláknovej optiky dodávame optické vlákna, optické káble a mikrokáble, vrátane vláknových zväzkov. Z hľadiska konštrukcie optických káblov pokrývame vonkajšie optické káble, vnútorné a univerzálne optické káble, závesné optické káble a rôzne špeciálne riešenia. K optickým káblom ponúkame kompletné príslušenstvo potrebné pre realizáciu pasívnych optických sietí ako sú optické spojky, optické rozvádzače, ucelené riešenie trubičkového systému, optické splittre, CWDM systémy i riešenia pre následné vnútorné optické rozvody. Uvedený sortiment dopĺňa široký výber príslušenstva ako sú mechanické konektory, optické konektory, patchcordy, pigtaily a ďalšie komponenty.

Spoločnosť OFA vznikla pred 20 rokmi ako prvý špecializovaný český veľkoobchod optických káblov, optických vlákien, rozvádzačov a všetkých ďalších prvkov potrebných na výstavbu optických komunikačných sietí. V súčasnosti sú prvky dodané našou spoločnosťou zabudované v optických sieťach väčšiny tuzemských operátorov.

V Českej republike a na Slovensku dlhodobo obchodne zastupujeme spoločnosti OFS (výrobca optických káblov a optických vlákien), Apresa PLP (výrobca optických spojok), Gabocom (výrobca mikrotrubičkového systému). Od roku 2015 je OFA ďalej zástupcom dánskej spoločnosti FREMCO, výrobcu zafukovacích strojov a príslušenstva na zafukovanie káblov. Ďalej spoločnosť OFA zastupuje v ČR a na Slovensku fínsku spoločnosť VESALA, výrobca sond a kalibrov s vysielačom, lokátorov kalibrov alebo markerov a podobne. Okrem uvedených veľkých spoločností zastupujeme aj množstvo menších firiem a v posledných rokoch zavádzame na tuzemský i zahraničný trh aj množstvo vlastných produktov.

 

 

 

Novinky - Nové produkty

25. 10. 2022

Stroj na zatláčanie laminátových pier a zaťahovanie káblovDuctRod RAPID

Inštalovali ste niekedy optický kábel do chráničky, ktorá bola síce priechodná, ale nedržala tlak? Alebo už pri malom zvýšení tlaku chránička praskala a bolo treba stále dohľadávať poškodené miesta a opravovať ich?

Riešením je stroj na zatlačovanie laminátových pier a zaťahovanie káblov FREMCO DuctRod RAPID

Zatlačovací a zatahovací stroj FREMCO DuctRod RAPID pro instalace optických kabelů.

Fremco DuctRod RAPID bol navrhnutý na zatlačovanie inštalačných laminátových pier do optických HDPE chráničiek a následné spätné zaťahovanie optických káblov do chráničky. Fremco DuctRod RAPID je výkonný stroj určený špeciálne pre prípady, keď je chránička síce priechodná, ale nie je možné na inštaláciu užiť veľkého tlaku vzduchu (chránička netesní, praská vplyvom pretlaku a podobne). Stroj je možné použiť na trubičky a optické chráničky s vonkajším priemerom 10–40 mm.

Stroj na zatlačování laminátohých per do optických chrániček FREMCO DuctRod RAPID.

Zatlačenie laminátového pera do optickej HDPE chráničky

DucRod Rapid osadíme na koniec optickej chráničky a chráničku upneme do stroja. Prípadne je možné chráničku pre lepšie umiestnenie stroja nastaviť. Stroj musí byť umiestnený na stabilnom podklade a zaistený proti posunutiu. Prípadne je možné použiť flexibilný upínací prvok, ktorý je súčasťou stroja.

Na inštalácie používame vhodné laminátové perá, rozsah prípustných priemerov laminátových pier je 9–25 mm. Na inštaláciu odporúčame použiť kvalitné pero, pretože stroj je schopný zatláčať pero pomerne vysokou rýchlosťou (až 80 m/min.) pri použití značnej tlačnej sily (0–200 kg).

Laminátové pero je zadlačované do chráničky podávacími pásmi, ktoré sú poháňané hydraulickými motormi.

 

Hydraulické obládání zatlažovacího stroje DuctRodRapid.

Hydraulický pohon a ovládanie stroja DuctRod RAPID

Fremco DuctRod RAPID je robustný a silný stroj s hydraulickým pohonom. Na ovládanie slúži hydraulická riadiaca jednotka, ktorá umožňuje plynule ovládať smer a rýchlosť inštalácie a nastavovať maximálnu rýchlosť a tlačnú/ťažnú silu stroja. Počítadlo zobrazuje inštalovanú vzdialenosť (prípadne môže byť vytlačená metráž na laminátovom pere).

Flexibilní upínací prvek stroje DuctRod RAPID pro instalace do komor.

Flexibilný upínací prvok

Na zaistenie stabilnej polohy stroja pri inštalácii je možné využiť flexibilný nastaviteľný upínací prvok so nastaviteľnou dĺžkou a rozstupom oporných plôch. To využijete najmä pri inštalácii v komorách, káblovniach a podobne. Flexibilný upínací prvok je súčasťou dodávky stroja a je možné ho ľahko namontovať a nastaviť alebo sňať zo stroja.

Robustní stroj na zatlačování laminátohých per do chrániček FREMCO DuctRod RAPID.

Jednoduchá konfigurácia stroja úplne bez použitia nástrojov

Stroj je možné jednoducho prispôsobiť pre Vašu konkrétnu aplikáciu. Všetky konfigurácie, nastavovanie a bežné nastavovanie stroja pri práci je riešené ovládacími prvkami stroja bez nutnosti použitia akéhokoľvek náradia. Stroj jednoducho konfigurujete pre konkrétnu aplikáciu, priemer optickej HDPE chráničky, použité laminátové pero a miesto inštalácie.

Nastavovanie stroja DuctRod RAPID bez použitia nástrojov.

Technické dáta stroja DuctRod RAPID

Technické dáta stroja FREMCO Duct Rod RAPID nájdete v katalógovom liste stroja na stránkach distribútora OFA s.r.o. S prípadnými otázkami kontaktujte našich obchodných zástupcov.

© 2022 OFA s.r.o.