Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
katarina.lebedova@ofacom.sk

tel: (+421) 903 280 836
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O spoločnosti

Spoločnosť OFA s.r.o. je popredným dodávateľom komponentov a riešení v oblasti optických prístupových a prenosových sietí.

V našom portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov a riešení pre pasívnu časť optických sietí. V oblasti vláknovej optiky dodávame optické vlákna, optické káble a mikrokáble, vrátane vláknových zväzkov. Z hľadiska konštrukcie optických káblov pokrývame vonkajšie optické káble, vnútorné a univerzálne optické káble, závesné optické káble a rôzne špeciálne riešenia. K optickým káblom ponúkame kompletné príslušenstvo potrebné pre realizáciu pasívnych optických sietí ako sú optické spojky, optické rozvádzače, ucelené riešenie trubičkového systému, optické splittre, CWDM systémy i riešenia pre následné vnútorné optické rozvody. Uvedený sortiment dopĺňa široký výber príslušenstva ako sú mechanické konektory, optické konektory, patchcordy, pigtaily a ďalšie komponenty.

Spoločnosť OFA vznikla pred 20 rokmi ako prvý špecializovaný český veľkoobchod optických káblov, optických vlákien, rozvádzačov a všetkých ďalších prvkov potrebných na výstavbu optických komunikačných sietí. V súčasnosti sú prvky dodané našou spoločnosťou zabudované v optických sieťach väčšiny tuzemských operátorov.

V Českej republike a na Slovensku dlhodobo obchodne zastupujeme spoločnosti OFS (výrobca optických káblov a optických vlákien), Apresa PLP (výrobca optických spojok), Gabocom (výrobca mikrotrubičkového systému). Od roku 2015 je OFA ďalej zástupcom dánskej spoločnosti FREMCO, výrobcu zafukovacích strojov a príslušenstva na zafukovanie káblov. Ďalej spoločnosť OFA zastupuje v ČR a na Slovensku fínsku spoločnosť VESALA, výrobca sond a kalibrov s vysielačom, lokátorov kalibrov alebo markerov a podobne. Okrem uvedených veľkých spoločností zastupujeme aj množstvo menších firiem a v posledných rokoch zavádzame na tuzemský i zahraničný trh aj množstvo vlastných produktov.

 

 

 

Novinky - Nové produkty

26. 05. 2021

Sondy s vysielačom pre optické HDPE chráničky

Sonda s vysílačem pro kalibraci chránišek Vesala PL18-33.

Sondy s vysielačom Vesala radu PL sú určené na detekciu a vyhľadávanie porúch optických HDPE chráničiek a ostatných typov plastových chráničiek a potrubí. Sonda pracuje na frekvencii 33 kHz a je možné ju nájsť pomocou bežných hľadačiek, ktoré umožňujú vyhľadávanie na tejto frekvencii.

Sonda s vysílačem 33 kHz pro kalibraci chrániček Vesala PL18-33.

Sondy s vysielačom Vesala radu PL predstavujú cenovo dostupné, ale odolné a robustné riešenie sondy s vysielačom pre detekciu a vyhľadávanie závad na nekovových i kovových potrubiach a chráničkách s vnútorným priemerom od Ø 21 mm. Sonda typu PL18-33 s frekvenciou 33 kHz je vhodná pre plastové chráničky, ako sú napríklad HDPE chráničky s vonkajším priemerom Ø 32, 40 a 50mm pre optické káble. Sonda typu PL18-05 je určená primárne pre liatinová potrubia, je vhodná aj pre iné typy kovových potrubia, ale napríklad nerezové potrubie znižuje jej dosah. MegaSonda Vesala PL42-05 je potom najvýkonejšou sondou určenú pre kovové potrubia. Sondy PL18-05 a PL42-05 pracujú s frekvenciou 512 Hz.

Sonda s vysílačem Vesala PL18-33 s vnějším závitem M10.
Sondy PL18-33 a PL18-05 majú na svojom batériovom puzdre vnútornú (M12) alebo vonkajší závit (M10) závit, ktorý umožňuje ich upevnenie na vhodné laminátové pero (viď obrázok nižšie).
Obdobne je vnútorným závitom M12 vybavená aj MegaSonda PL24-05. Dostupné sú aj adaptéry pre redukciu závitu z M12 na M10.

Sonda s vysílačem Vesala PL18-33 s flexibilním bateriovým pouzdrem.

Ďalším možným príslušenstvom pre sondy PL18-XX je flexibilná batériové puzdro, ktoré umožňuje ľahšie priechod sondy v miestach ostrých ohybov potrubia alebo chráničky.

Sonda PL18-33 je dodávána v praktickém nárazuodolném v plastovém pouzdře.
Sonda PL18-33 s vonkajším priemerom Ø 18 mm a pracovnou frekvenciou 33 kHz je dodávaná v plastovom boxe, súčasťou dodávky je 1 ks batérie. Sonda je určená pre plastové chráničky s vnútorným priemerom od Ø 21 mm.

Dutý kalibr pro kalibrace optických HDPE chrániček 40 mm.

K sonde je možné ako príslušenstvo objednať vodotesný plastový kaliber pre kalibrácie optických chráničiek Ø 40 mm. Kaliber je vyrobený z odolného plastu. Predná strana kalibru je zaoblená, v zadnej časti je skrutkový uzávěrs tesniacim "O" krúžkom. Priemer kalibru je 28 mm, dĺžka vrátane uzáveru 150 mm. Po odskrutkovaní uzáveru možno do vnútornej dutiny vložiť sondu s vysielačom Vesala PL18-33 (33 kHz).

Dutý kalibr s možností vložení sondy s vysílaščem pro kalibrace optických HDPE chrániček 40 mm.

Sondy s vysielačom Vesala radu PL18 možno do chráničiek zafukovat stlačeným vzduchom alebo zastrkovať pomocou vhodného laminátového pera. Laminátové pero musí mať koncovku so závitom umožňujúca montáž sondy.

Laminátové pero se sondou PL18-33 pro zasrtkkání do chráničky.

 © 2020–2021 OFA s.r.o., www.ofacom.sk