Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
katarina.lebedova@ofacom.sk

tel: (+421) 903 280 836
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O spoločnosti

Spoločnosť OFA s.r.o. je popredným dodávateľom komponentov a riešení v oblasti optických prístupových a prenosových sietí.

V našom portfóliu nájdete široký sortiment výrobkov a riešení pre pasívnu časť optických sietí. V oblasti vláknovej optiky dodávame optické vlákna, optické káble a mikrokáble, vrátane vláknových zväzkov. Z hľadiska konštrukcie optických káblov pokrývame vonkajšie optické káble, vnútorné a univerzálne optické káble, závesné optické káble a rôzne špeciálne riešenia. K optickým káblom ponúkame kompletné príslušenstvo potrebné pre realizáciu pasívnych optických sietí ako sú optické spojky, optické rozvádzače, ucelené riešenie trubičkového systému, optické splittre, CWDM systémy i riešenia pre následné vnútorné optické rozvody. Uvedený sortiment dopĺňa široký výber príslušenstva ako sú mechanické konektory, optické konektory, patchcordy, pigtaily a ďalšie komponenty.

Spoločnosť OFA vznikla pred 20 rokmi ako prvý špecializovaný český veľkoobchod optických káblov, optických vlákien, rozvádzačov a všetkých ďalších prvkov potrebných na výstavbu optických komunikačných sietí. V súčasnosti sú prvky dodané našou spoločnosťou zabudované v optických sieťach väčšiny tuzemských operátorov.

V Českej republike a na Slovensku dlhodobo obchodne zastupujeme spoločnosti OFS (výrobca optických káblov a optických vlákien), Apresa PLP (výrobca optických spojok), Gabocom (výrobca mikrotrubičkového systému). Od roku 2015 je OFA ďalej zástupcom dánskej spoločnosti FREMCO, výrobcu zafukovacích strojov a príslušenstva na zafukovanie káblov. Ďalej spoločnosť OFA zastupuje v ČR a na Slovensku fínsku spoločnosť VESALA, výrobca sond a kalibrov s vysielačom, lokátorov kalibrov alebo markerov a podobne. Okrem uvedených veľkých spoločností zastupujeme aj množstvo menších firiem a v posledných rokoch zavádzame na tuzemský i zahraničný trh aj množstvo vlastných produktov.

 

 

 

Novinky - konferencie, výstavy

25. 09. 2020

FTTH Conference 2020

FTTH konferencia sa v roku 2020 uskutoční vo virtuálnej forme v termíne 2.-3. decembra 2020 (na kedy bola pôvodne preložená z apríla 2020). Fyzická konferencie v Berlíne bola odložená na rok 2021, konkrétne na 21.- 23. septembra 2021. Prinášame preklad časti tlačové správy.

 


Brusel 10. septembra 2020 - Európa a svet v súčasnosti čelí jednej z najväčších kríz v oblasti verejného zdravia 21. storočia. Vírus sa teraz zmenil z epidémie na pandémiu a v niekoľkých krajinách EÚ vidíme opätovný vzostup koronavírusu. S ohľadom na túto situáciu FTTH Council Europe zvažoval ideálny postup a konzultoval ho s radom sponzorov. Následne sme sa rozhodli pre toto riešenie:

Fyzická konferencia FTTH 2020 bola odložená na september 2021

 

FTTH Council Europe mení termín plánovanej berlínskej fyzickej FTTH Conference z 1.-3. decembra 2020 na 21.- 23. septembra 2021. Sme presvedčení, že toto rozhodnutie, ktoré bolo prijaté po dohode s drvivou väčšinou našich sponzorov, poskytne čas na zlepšenie situácie v oblasti nákazy korona vírusom a umožní účastníkom a vystavovateľom uskotečnění konferencie v období, keď budú reštriktívne opatrenia viac uvoľnené.

Konferencia FTTH 2020 prebehne ako "virtuálna" 2.–3. decembra 2020

 

Vzhľadom k tomu, že sa komunity po celom svete prispôsobujú svetu s COVID-19, sú kvalitné, spoľahlivé a rýchle digitálne sieťovej infraštruktúry stále dôležitejšie, a to viac než kedykoľvek predtým. Pandémie koronavírusy preukázala nutnosť potreby spoľahlivých a kvalitných optických sietí, aby spoločnosť mohla aj v krízových obdobiach efektívne fungovať a ekonomiky sa zotavili. Organizátori FTTH konferencie sa domnievajú, že je nanajvýš dôležité spojiť zainteresované strany v digitálnom priemysle a diskutovať o optimálnych stratégiách zavádzaní vlákien v týchto náročných časoch.

Celú tlačovú správu nájdete pod týmto praklikom.

Bližšie informácie a spôsoby registrácia na virtuálnu formu FTTH Conference 2020 nájdete v najbližšej dobe na stránkach  www.ftthconference.eu.

FTTH CONFERENCE 2020.